Over Kool Planet

De persoon achter Kool Planet is Anton Kool:  Ik ben Kool Planet gestart omdat ik wil bijdragen aan de verduurzaming van de voedselketen.  Ik voel me sterk verbonden met voedselproductie omdat ik zelf ben opgegroeid op een boerderij. Daar heb ik van jongs af aan geleerd hoe mooi en bijzonder het is om voedsel te produceren met wat de aarde ons biedt. Ik zie de landbouw en voedingsketen vooral als onderdeel van de oplossing: in die keten zijn immers vele oplossingen mogelijk om de druk op natuur en milieu te verminderen

Vanuit deze motivatie ben ik al ruim twee decennia werkzaam om de voedselketen en de landbouw duurzamer te maken.

Lees mijn interview met het Algemeen Dagblad

Bekijk interview met het AD

Samenwerken met Anton

Ik heb een hands-on instelling en afspraak is afspraak

In mijn werk duik ik, gedreven door nieuwsgierigheid, graag de diepte in en maak de vertaalslag weer naar de oppervlakte. De inhoud is de basis en mijn uitdaging is om die te vertalen naar concrete adviezen voor de klant.

Als fanatiek fietser en hardloper houd ik er van om uitdagingen aan te gaan, heb ik een lange adem en geef ik niet zomaar op. Datzelfde geldt ook voor mijn werk. Ik werk graag aan complexe zaken en leg de lat hoog.

Ik hecht veel waarde aan openheid en transparantie omdat dat de basis is voor een eerlijke en betrouwbare duurzaamheidsprestatie.

Over Anton

Als boerenzoon ben ik opgegroeid op een gemengd melkvee- en akkerbouwbedrijf in het Groene Hart. Geboeid door de uitdagingen waar de landbouw destijds voor stond ben ik aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen gaan studeren.

Aan het begin van mijn werkende leven heb ik het CLM (Centrum voor Landbouw en Milieu) samen met boeren, aan vele aspecten van duurzamere landbouw gewerkt; terugdringen van de mest- en mineralenoverschotten, opwekken van duurzame energie en klimaatemissies inzichtelijk maken.

Nieuwsgierig naar hoe duurzaamheid over de gehele voedselketen inzichtelijk wordt gemaakt heb ik de overstap gemaakt naar Blonk Consultants. Hier heb ik bijgedragen aan het op de kaart zetten van de relatie tussen agro/food productieketens en klimaat.

Wonen in het buitenland
In 2009 heb ik mijn wens om in het buitenland te wonen en te ondernemen werkelijkheid gemaakt door met mijn gezin te verhuizen naar Curaçao. Daar runde ik mijn eigen consultancy en samen met mijn partner maakte we ons hard voor duurzame ontwikkeling op het eiland, met onze stichting Huntu Korsou.

Na terugkomst in Nederland in 2013 ben ik gestart bij SMK en was ik verantwoordelijk voor duurzaamheidscertificering van kassen (Groen Label Kas) en kasteelten (toentertijd Milieukeur, nu On the way to PlanetProof). Nu ben ik sinds 2016 zelfstandig ondernemer.

Samenwerken?

Samen werken?

Samen een bak koffie drinken? Dat lijkt mij een goed plan. Stuur mij gerust een mailtje of neem contact met mij op via de contactpagina. Hoe drink je de koffie?

Contact opnemen
Stuur een mailtje